Samotné vysávání bohužel nestačí

I když vysáváme koberce pravidelně, nevysajeme z nich všechen prach a alergeny.

Existují vysavače s hubicí s klepačem, který načechrá vlákna koberce a lépe je tak může vysát, ale ani to nestačí. Mnohem lépe se alergikům bude dýchat, pokud si pravidelně nechají koberce vyčistit mokrým způsobem. Zvlášť důležité je to v místnostech, kde spíme, protože matrace, polštáře a přikrývky jsou místa, kde roztoči žijí. Jejich zaschlé exkrementy se z nich dostávají do ovzduší, váží se na prach a s ním se usazují v kobercích. Obdobné je to u koberců kolem sedacích souprav a čalouněného nábytku, ve kterém se roztoči vyskytují také.

Mokré čištění se provádí tak, že se pomocí speciálního přístroje pod tlakem do koberce vpustí čisticí roztok, ten vlákna načechrá, naruší špínu, vydezinfikuje je od bakterií a zárodků plísní a ihned potom je sací hubicí roztok zase pod tlakem vysáván do přístroje do oddělené nádoby. Do jedné nádoby se tak namíchá teplý čisticí roztok tak, že se čisticí prášek rozmíchá ve vodě o teplotě 40 – 50 ºC a do druhé nádoby odchází nečistoty z koberce. Do koberce tak jde vždy čistý roztok. Tyto speciální přístroje používá firma Čištění koberců Praha. Čištění provádějí odborníci s dlouholetou praxí, nebo si můžete přístroj za poplatek sami pronajmout. V ceně pronájmu je čisticí roztok značky Kärcher a řádné proškolení pro používání přístroje, též značky Kärcher. Firma Čištění koberců Praha poskytuje svoje služby na území Prahy. 

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace